Analist Nicholas Merten zegt One Altcoin Poised to Outperforming Bitcoin As Crypto Markets Search for Direction

Een prominente cryptoanalist zegt dat er waarschijnlijk meer pijn in het verschiet ligt voor Bitcoin-handelaren.

In een nieuwe aflevering van Data Dash zegt Nicholas Merten dat de huidige prijsactie van Bitcoin (BTC) waarschijnlijk een terugtocht naar $9.000 suggereert.

„Wat we nu zien is iets waar ik in zekere zin voor Bitcoin bang voor ben. Het is niet iets slechts op de lange termijn, het is gewoon iets op de korte termijn…Ik denk dat het een goede zaak is…het geeft ons een positie om mogelijk een grotere positie op te bouwen als we wat extra fiat hebben…Kijk maar eens naar de logaritmische weekly chart voor Bitcoin, we nemen hier een kijkje bij BitStamp, dit is natuurlijk een stap terug tot 2015, we willen echt een kijkje nemen tussen de top in 2017, de stijgende dieptepunten, de dalende hoogtepunten, de richel die zich hier aan het opbouwen was tot de uitbreidingsprijs. We gingen naar $12000 op Bitcoin en nu hebben we terug naar beneden gecorrigeerd met het feit dat we hier de laatste week rond de $9800 waren…. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar waar Bitcoin heen gaat…. Wat we hier echt zien is een steun in de rug ten opzichte van het vorige verzet.“

Merten zegt dat hij op de lange termijn bullish blijft, en vergelijkt Bitcoin’s prijsactie met het recente traject van het goud met de hoogtepunten van alle tijden.

„Goud had een zeer vergelijkbaar geval… Een lange termijn bereik, hogere steunniveaus, punten van weerstand, en wat we hier zien is de prijs die boven die lijn van weerstand uitstijgt, die naar beneden komt en die steun maakt, en dan de volgende rally af te trappen en uit te breken tot all time highs in de afgelopen anderhalf jaar. Dit is erg belangrijk als we kijken naar Bitcoin Profit, want Bitcoin wordt door veel mensen gezien als digitaal goud in de zin van de beleggingsfilosofie en wat je echt koopt is een aanwinst. Het slechtste scenario (voor Bitcoin) zou dalen tot $9000″.

Merten zegt dat hij gelooft dat Bitcoin in het eerste kwartaal van volgend jaar zal beginnen met een lange-termijn duwtje in de rug naar het hoogste niveau van alle tijden.

In de tussentijd zegt de analist dat de DeFi-stierenloop nog niet voorbij is. Hij verwacht dat Ampleforth een top gainer zal zijn terwijl Bitcoin zijwaarts beweegt.

„We beginnen terug te schoppen, we hebben weer volume in huis, en nu zitten we in het groen. Het begint een signaal te geven op de meer-uursgrafieken of vooral ook op de dagelijkse kaarten.

We kunnen beginnen om te zien hier dat Ampleforth en een heleboel andere DeFi speelt beginnen te schoppen in en beginnen te maken van enkele grote bewegingen… beginnen te stellen in hogere dieptepunten, beginnen te zetten de basis hier voor veel meer langere termijn in plaats van deze sporadische 4 of 5 dag rally’s die hebben gekke uiteinden. Ik denk dat het een mooie substantiële run gaat worden hier in marketcap wanneer we beginnen met het zetten van hogere highs en hogere lows.“

Ampleforth (AMPL) is een nieuw type van crypto met als doel het bereiken van een prijs-leveringsbalans. Volgens de whitepaper wordt het aanbod van AMPL elke 24 uur uitgebreid of gecontracteerd op basis van de prijs van de penning. Als AMPL boven de $1 handelt, krijgen gebruikers meer tokens, en als AMPL onder de $1 handelt, verliezen gebruikers tokens.