Elon Musk sier at Tesla nå godtar Bitcoin fra amerikanske kunder

Tesla antydet opprinnelig å akseptere Bitcoin for betaling i en SEC-arkivering tidligere i år.

Elon Musk har kunngjort at Tesla-biler nå kan kjøpes ved hjelp av Bitcoin ( BTC )

Elbilselskapets administrerende direktør og “ Technoking ” sa at firmaet ville betjene Bitcoin-noder direkte, og ville holde på Bitcoin Era det akkumuleres uten å konvertere det til fiat.

Tesla signaliserte først sin intensjon om å begynne å akseptere Bitcoin for produkter tidlig i februar, etter kjøpet av det digitale aktivet på 1,5 milliarder dollar, viste en SEC-arkivering . Muligheten til å kjøpe en Tesla ved hjelp av BTC utvides foreløpig kun til USA-baserte kunder.

Elon Musks insistering på at Bitcoin opptjent ved salg av firmaets biler ikke blir konvertert til fiat antyder at det ikke bare blir brukt som et transaksjonsmedium, men også et investeringsverktøy.

Ved å kjøre sine egne dedikerte Bitcoin-noder, vil Tesla bli med i et globalt nettverk av peer-to-peer-operatører som er vert og synkroniserer Bitcoin-blockchain

Besøkende på Teslas nettsted fra en USA-basert IP-adresse vil nå se en ny Bitcoin-betalings-widget lagt til nettstedets utsjekkingsalternativer. Virkningen av Teslas aksept av Bitcoin kan ha blitt kjent på kryptovalutamarkedet tidlig på onsdag. Samtidig med nyhetsutbruddet, hoppet dollarverdien av Bitcoin 2,9% fra $ 54 056 til $ 55 630.

Teslas Bitcoin-vilkår sier at Bitcoin er den eneste digitale eiendelen som Tesla aksepterer som betaling for sine produkter på dette tidspunktet. „Du kan ikke gjøre kjøp hos oss ved bruk av andre digitale eiendeler, inkludert Bitcoin gaffelprodukter, som Bitcoin Cash og Bitcoin SV. Vår digitale Bitcoin lommebok er ikke konfigurert til å oppdage eller motta andre digitale eiendeler enn Bitcoin,“ heter det i vilkårene.