Etherkosten bijna het dubbele: het handelsvolume is groter dan 50 miljard dollar.

De gemiddelde transactiekosten op Ethereum zijn bijna verdubbeld te midden van een toename van het handelsvolume.

Etherische netwerkkosten blijven stijgen. Volgens gegevens van YCharts, zij momenteel gemiddeld $ 17,43 per transactie. Zoals Cointelegraph eerder meldde, lagen de gemiddelde kosten op maandag rond de 10,20 dollar.

US$17,43 per transactie is een historisch hoog bedrag voor gemiddelde Bitcoin Formula Ether-kosten. Dat overtreft het vorige record van 12,54 dollar dat in september, op het hoogtepunt van de DeFi rage, werd gevestigd. Vanaf de perstijd zijn de ETH-transactiekosten aanzienlijk gedaald tot gemiddeld $1,63, volgens gegevens van Etherscan, ETH Gas Station, en Gas Now.

Gemiddelde ETH-transactievergoeding. Bron: YCharts
De rendementsjacht op verschillende DeFi-platforms heeft de transactiebelasting van stablecoin transfers verhoogd, waardoor het Ethereum-netwerk nog actiever wordt gebruikt dan voorheen. Hierdoor zijn de gemiddelde tarieven sterk gestegen, vaak ten nadele van sommige DeFi-marktdeelnemers.

De ETH-kostenpiek op maandag zorgde er zelfs voor dat DeFi NFT-project Aavegotchi de lancering van het mainnet uitstelde. Het project zei ook dat het een lancering op het Matic netwerk overwoog.

De lancering van Ethereum 2.0, de upgrade van het netwerk naar een proof-of-stake consensus, zal naar verwachting de schaalbaarheid van de blokketen verbeteren en de gemiddelde transactiekosten verlagen. Het proces is al begonnen en sommige mensen verwachten dat de upgrade jaren zal duren om volledig te implementeren. Sommige commentatoren zijn van mening dat second-tier-schaaloplossingen beter geschikt zijn om de stijgende transactiekosten te verminderen.

Naast de tariefverhoging, raakte Ether ook een nieuw 24-uurshoog in termen van handelsvolume, volgens gegevens van CoinMarketCap. Dit bedroeg meer dan 53 miljard dollar.

De ETH-futures zullen dit jaar ook op de CME worden gelanceerd. Toen de CME in 2017 haar Bitcoin (BTC) futures aankondigde, schoot de BTC-prijs en de transactiekosten omhoog door de groeiende belangstelling van investeerders.

Ether is nog ongeveer $300 weg van zijn hoogte van $1.430, die het op 8 Januari 2018 bereikte. De op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is het afgelopen jaar meer dan 660 procent gestegen.