Här är hur mycket en fullastad Tesla Model S kommer att kosta dig i Bitcoin

Om du är en långvarig hodler är det helt överkomligt!

  • Tesla köpte 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.
  • Det planerar att tillåta människor att köpa bilar i Bitcoin.
  • Beroende på modell kostar en Tesla någonstans mellan 1 och 3,33 BTC.

När Tesla rapporterade sitt köp på 1,5 miljarder dollar av Bitcoin

Lamborghinis har varit den traditionella statussymbolen för Bitcoin-miljonärer. Efter idag, förvänta dig att se fler kryptopåverkare rulla upp i Teslas.

När Tesla rapporterade sitt köp på 1,5 miljarder dollar av Bitcoin till US Securities and Exchange Commission, nämnde den elektriska biltillverkaren en viktig detalj i arkiveringen: Den köpte inte bara tusentals Bitcoins – den skulle börja acceptera dem för sina produkter, också.

Även om det fortfarande är lite borta, kan det behöva Elon Musk-älskande Bitcoiners att starta bilköpsprocessen. Med dagens hastighet på ungefär 45 000 dollar per BTC borde de kunna få en utsmyckad modell S, Teslas främsta fordon, för cirka 3,33 Bitcoin (149 990 USD).

För Tesla-entusiasten, som kräver löjlig precision, det är Model S Plaid +, som kommer med självkörande förmåga (slå 0,25 BTC av priset om du alltid vill ha händerna på ratten.) Tesla ber om hud i spel, så för att göra en beställning måste du lägga ner $ 1000, vilket är ingenting – bara 0,025 BTC!

Om allt som låter för dyrt finns det andra alternativ, hela vägen ner till budgeten Model 3 Standard Range Plus, som är en Tesla minus alla roliga saker: ingen fyrhjulsdrift, inget utökat intervall och inget fullt autopilotläge . Du kan få den modellen, som tar dig upp till 263 miles på en enda avgift, för $ 37,990. Tack vare köprundan som Teslas köp på 1,5 miljarder dollar tog i dag, är det inte ens 1 Bitcoin. Helt överkomligt.

Model Y är lite dyrare

“Performance” -versionen av lyxfordonet kostar $ 59 990, eller knappt 1,5 BTC. Den levereras med fyrhjulsdrift med dubbla motorer, och du kan lägga till en dragkrok för 0,025 BTC ($ 1 000) och full självkörningsförmåga för 0,25 BTC ($ 10 000).

Om du letar efter något som avvisades från en Mad Max-film, prova Cybertruck. Tri Motor AWD-versionen med full självkörningsförmåga går åtminstone 500 miles och kostar en cool $ 79,900 – knappt 2 BTC.

Naturligtvis går Cybertruck i produktion förrän senare i år. Vid den tidpunkten kan du kanske få en för mindre än 1 BTC om Elon Musk fortsätter att twittra till massorna.

Innan du börjar överföra pengar från din kryptoplånbok, kom dock ihåg att bilkostnaderna är mer än klisterpriset. När du betalar med Bitcoin betyder det inte bara skatter och titel. Det finns också transaktionsavgifter och kapitalvinstskatt.

Och om du gör tillräckligt bra för att köpa en Tesla med din Bitcoin, kan den kapitalvinstskatten vara betydande. Men hej, det finns alltid fiat.